Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

duminică, 5 februarie 2017

Reflexii în Oglinda


Spotted Lake, Canada



Situat în apropierea orașului Osoyoos în British Columbia, Canada Lacul atrage vizitatori din întreaga lume.  Lacul are o concentrație foarte mare de numeroase minerale diferite, cum ar fi sulfați sulfat de magneziu, calciu și sodiu. De asemenea, conține concentrații foarte ridicate de alte  minerale precum și unele doze mici de patru altora, argint și titan.





Cea mai mare parte a apei din lac se evapora peste vara, lasand in urma "pete" mari de minerale. În funcție de compoziția minerală lăsată în urmă, petele vor fi alb, galben pal, verde sau de culoare albastră. Spoturile sunt realizate în principal din sulfat de magneziu, care cristalizează în vara pentru a forma "pasarele" naturale împietriți în jurul și între pete.




În timpul primului război mondial, minerale din lac au fost recoltate pentru fabricarea de muniție. muncitorii chinezi au declarat că au extras până la o tonă pe zi de săruri de pe suprafața lacului și le-a transportat la fabricile de muniții din estul Canadei. 





Recomandare
Dacă doresti să participi ,publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip ,pe care tocmai le-ai "vazut in oglinda ta ",(poate fi si cea retrovizoare) si inscrie articolul la
 "Reflexii in Oglinda"
Te invit să te înscrii

3 comentarii:

  1. Ce bogatii in acel lac! Interesante efectele. Multumesc de prezentare, Sorin ca si de inscriere!
    O duminica excelenta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb!Nu știam,de el,uite asa mai învățăm ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumoase imagini și interesante informații! Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere

>